Nezařazené

Naše děti

Naše nové stránky - prosíme klikněte sem

(tyto staré se již neaktualizují)

Kdo jsou naše děti

Děti jsou přijímány do sirotčince od narození do 4-5 let věku. Starší děti se snažíme nepřijímat kvůli špatné adaptaci, ale v naléhavých případech se jich ujímáme také.
Nejmladší děti jsou děti bez rodičů, kterých se neujalo příbuzenstvo nebo děti nalezené na ulici. V Kongu umírá hodně žen při porodu. Je-li otec neznámý, ujímá se dětí širší příbuzenstvo matky. Novorozené dítě je ale velkou přítěží pro již tak početné a chudé rodiny, proto jsou to často právě tyto nejmladší děti, které končí v sirotčincích. Starších dětí se příbuzní ujímají snadněji, ale jejich adaptace na nový domov a rodinu není vždy úspěšná. Osvojitelé mohou mít problémy s jejich výchovou nebo jiné těžkosti a děti pak bývají označeny za čaroděje, tzn. za původce těchto problémů. Poté jsou rodinou více či méně odstrkovány nebo i týrány a zanedbávány a samy z rodiny utíkají a raději žijí na ulici. Nařčení z čarodějnictví bývá záminkou k tomu, aby byla rodina zproštěna péče o dítě.
Další část našich dětí jsou děti prostitutek nebo mentálně postižených žen, které se o ně nejsou schopné postarat.
Někdy nastávají případy, kdy se širší rodina přihlásí o dítě až po jeho umístění do sirotčince. Důvodem může být to, že se o smrti svých příbuzných dovědí příliš pozdě, protože bydlí daleko apod. Jindy se najde pěstounská rodina, která je ochotná se o dítě postarat. V těchto případech dáváme přednost výchově dítěte v rodině. Po dohodě s novými rodiči a podle jejich finanční situace je můžeme podporovat placením školného a zdravotní péče, což jsou výdaje, které rodiny velmi zatěžují a zároveň výdaje, které lze jednoduše ověřit.
Děti bez rodiny zůstávají v sirotčinci až do ukončení svého studia a začátku své profesní dráhy.
Po příchodu do sirotčince dostanou děti, o nichž nic nevíme, nové jméno a podle odhadu věku i datum svého narození. Především u zanedbaných a podvyživených dětí je určení věku dosti obtížné, proto je věk jen přibližný a někdy s postupem času a vývojem dítěte může být i pozměněn, když se zjistí, že byl náš prvotní odhad špatný.
Každé dítě v Kongu dostává křestní jméno a druhé jméno, které se používá stejně často jako u nás příjmení a které si rodiče také volí. Až na třetím místě je přijímení po otci, případně po matce, je-li otec neznámý. V běžném životě jsou děti nazývány svým křestním jménem nebo přezdívkou, která se křestnímu jménu nemusí nijak podobat. Proto se může stát, že křestní jméno dítěte téměř nikdo nezná, protože se nepoužívá a je napsáno jen v dokladech v případě, že tyto existují. Stejně to platí i pro děti z našeho sirotčince.

Pro návrat do galerie s dětmi klikněte SEM.

| Autor: Admin | Vydáno dne 01. 09. 2013 | 2123 přečtení | Informační e-mailVytisknout článek