Mýty a omyly o našich službách

Autor: E. Kučerová <kucerova(at)nasefarnost.cz>, Téma: Hlavní menu, Vydáno dne: 24. 02. 2010

Mýtus 1 : Poskytujeme výhradně poradenské služby : NE

Klient si sám určí, kterou z nabízených služeb využije. Přijde-li si jen posedět, zahrát fotbálek, popovídat, nebo se jen kouknout na internet, nenutíme mu poradenství a naopak.

Mýtus 2: Fungujeme jako kontaktní drogové centrum: NE

Klub je místem, kde mají klienti si možnost popovídat a poradit se o všech starostech v dospívání,o kamarádech, o rodičích, o škole a v neposlední řadě o sobě.V klubu je zákaz drogy užívat, můžeme se však s klienty bavit o tom, že s drogami experimentují a co dělat, kam se obrátit o pomoc, když jim začnou přerůstat přes hlavu.

Mýtus 3: Nabízíme stejné služby jako Dům dětí a mládeže: NE

Zábava, hry, akce a návštěva klubu nejsou nikdy povinné a klient se sám rozhodne zda se chce zúčastnit nebo ne. Veškeré aktivity jsou zdarma.

Mýtus 4: Vyřešíme vaše dluhy, tím že je za vás zaplatíme. NE

V případě že nás vyhledá klient, který potřebuje pomoci s oddlužením je v našich možnostech: komunikovat s úřady( soudy, exekutory,), zařídit splátkový kalendář a v neposlední řadě naučit klienta komunikovat s věřiteli a řešit své dluhy včas! Za klienta dluhy nezaplatíme.